Breedingtime

13 January 2016

At first, we wish everybody a fantastic season 2016 and all the best in health.

One of the nicest periodes of year is now going on. Potential top breedingpairs are formed, new life grows up at the lofts. The breed goes very well at the lofts in Kerkdriel, thanks to the relative high temperatures.

Last weekend we had the Show of our club, our birds are the 3rd nicest of all. Clubmember Ackermans won the 1st place.

 

Hooymans-banner-14

Onze vliegdoffers zijn rond de kerst gekoppeld en zitten nu rustig te broeden. Ze zullen hierdoor al vroeg op weduwschap staan, waardoor we goed de tijd hebben om ze voor te bereiden op het vliegseizoen. Bij ons in afdeling 7 begint het seizoen de eerste week van april. Voor de oude duiven is het een mooi vliegprogramma, maar we missen nog een 6e dagfondvlucht zoals afgelopen seizoen (bijv. Argenton). Bij de jonge duiven zijn de afstanden ook erg kort en hebben we maar 2 vluchten boven de 300km. Wellicht wordt er nog het een en ander gewijzigd aan het programma.

Onze weduwduivinnen gaan we ergens eind januari koppelen. De afgelopen weken hebben ze al hun partner (toondoffer) mogen uitzoeken dus ze weten al hun doffer (+broedbak) te vinden.

De finale van de SAMDPR (Zuid Afrika eenhoksrace) komt ook weer in zicht. Een uitgesproken favoriet zit er voor ons nog niet bij. Meerdere duiven hebben zich reeds van de goede kant laten zien maar de ervaring leert ons dat in de Finalevlucht altijd weer andere duiven voorop komen omdat dan de afstand en zwaarte serieus gaan meetellen. We zijn benieuwd!

header

Laatste nieuws

Seizoen 2020 ( ?

Wat een prachtig voorjaarsweer hebben we al enkele...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com