Stamkoppel

 

Zonder twijfel is het ‘Stamkoppel’ een der beste koppels ter wereld.

“In 2010, bij mijn veiling te Thorn verkocht ik exclusief twee kinderen uit mijn Stamkoppel “Jonge Bliksem x Dirkje”. Één ervan werd wereldrecordhouder ‘duurste jonge duif ooit”. Dit zijn de enige twee duiven die ik ooit uit mijn stamkoppel verkocht. Nooit meer zal ik andere directe kinderen uit mijn Stamkoppel “Jonge Bliksem x Dirkje” verkopen” — Jan Hooymans, Kerkdriel

Het vakmanschap van Jan Hooymans zorgde ervoor dat hij de “Jonge Bliksem”, een directe zoon van wereldkweker “Bliksem” (Gaby Vandenabeele) koppelde aan de schitterende duivin “Dirkje”, een directe dochter van beroemdheid “Kleine Dirk” (Gerard Koopman). Deze kruising pakte zó geweldig uit dat één van ‘s werelds beste koppelingen een feit was. Het resulteerde in feilloos gebouwde atletische duiven, met zijdezachte pluimen. Talloze kinderen vlogen op Teletekst of kweekten Teletekstvliegers. Maar ook in de derde en vierde generatie geeft dit koppel een kwaliteitsimpuls mee! Hun bekendste kind is ongetwijfeld de supercrack “Harry” met zijn dubbele NPO overwinning en nog een 3e NPO !

Maar ook andere directe kinderen van het “Stamkoppel” zijn fenomenaal:
– Harry (1e – 1e – 3e NPO)
– Cees (2e-5e-11e NPO)
– James Bond (NPO kweker, vader 1e-4e-8e-9e NPO)
– Alexia (1e NPO)
– Cheryl (10e NPO)
– Laatje 56 (2e – 12e NPO)
– Donkere Herman (3e NPO)
– Ome Sjaak (4e – 15e NPO)
– Doutzen (10e NPO)
– Roney (vader van 3e-4e-7e NPO)
– Elfje (moeder van 1e-6e-14e NPO)
– Lucy (moeder van 5e-10e-13e-17e NPO)
– Jeanette (moeder van o.a. 1e NPO Blois)
– Blauwe Bink (vader van 3e-5e Provinciaal)
– Future Boy (vader van 1e Nat. Bordeaux)
– Geschelpte Gerrit
– De Drietjes (vader van 1e-5e-7e-8e-10e-16e in groot verband)
– Pep (8e Prov. Wolvertem, 10e NPO Salbris etc!)
– Dollar Lady (moeder van 100.000 Dollar winnaar SAMDPR – Zuid Afrika)
– Mother Car Winner (moeder van autowinnaar SAMDPR – Zuid Afrika)
– De Schift (1e St.Quentin regionaal)
Enzovoorts!

aangepast_20151-BE01-3266512&NL05-1936558

Jan vertelt u hoe deze topkoppeling tot stand kwam: “Het is alweer enige tijd geleden dat we via een klant van onze compost fabriek in contact werden gebracht met Gaby Vandenabeele uit het Belgische Dentergem. Niet lang daarna volgde een eerste hokbezoek aan deze grootmeester en Jan was direct onder de indruk van de kwaliteit en uitstraling van zijn duiven. Na overleg met Gaby hebben we in zijn kweekhok verschillende zware inteelt koppelingen gemaakt met duiven uit de “Kleinen” lijn. De jonge duiven uit deze koppels verhuisden naar Kerkdriel om ze vervolgens een jaar later te koppelen aan onze huidige stam.

Niet lang daarna begonnen we regelmatig een vroege duif te draaien terwijl de verzorging van mijn duiven maar heel matig was door de drukke werkzaamheden in de compost fabriek. De “Jonge Bliksem” was vanaf het begin een zeer goede kweker…reeds in zijn jongste jaren gaf hij uitstekende jongen. Maar de ‘finesse feeling’ van Jan zei hem dat het nóg beter kon…als hij maar de perfect passende speciale duivin voor ”Jonge Bliksem” wist te vinden. In 2005 werd deze duivin gevonden. Tijdens een verkoop van Gerard Koopman kocht Jan een van de laatste kinderen van de wereldberoemde “Kleine Dirk”.

Het resultaat is inmiddels wereldwijd bekend; een superkoppel is geboren met Harry als absolute vaandeldrager van de kolonie. Ook broers en zussen van “Harry” zijn onnavolgbaar in zowel vlieg als kweekprestaties. De lijst met prestaties op de NPO vluchten is inmiddels meters lang. We genieten nu dagelijks van een homogene stam duiven die ons topprestaties en veel geluk brengen.

Laatste nieuws

Marathon nieuws !

Voor onze marathon-duiven zijn het drukke weken tot...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com