24-09-2015

25 September 2015

Bijna twee weken geleden alweer hadden we de laatste vlucht. De veren van de duiven gaan al goed losser zitten, dat is te zien aan de vele pluimen die ons om de oren vliegen bij het binnenkomen in het hok.

De geslachten blijven voorlopig nog bij elkaar. Dit om het aanparen van jonge duivinnen onderling te vermijden.

Onlangs zijn we bij de Zeeuwse kampioen Koen Minderhoud uit Koudekerke langsgeweest. Niet voor de eerste keer overigens. We hebben samen de tijd genomen om onder het genot van een bak koffie eens goed naar de beste duiven van Koen te kijken: “Geeloger”, “Fransiska”, “Late Turbo 608”, de duifkampioenen Dagfond in de Afdeling van 2015 en enkele andere duiven. In onze ogen is het altijd leerzaam andere topduiven te beoordelen en te vergelijken met de eigen toppers. Het uitwisselen van ervaringen is naast leerzaam ook een ontspannend onderdeel in de duivensport.

 

image1

image2

 

Op de Nationale jongeduivenvlucht, voor onze sector vanuit Troyes, stond Hans Dekkers (Mr.Teletekst) uit Hedikhuizen op teletekst, en wel als 2e tegen 14.178 duiven. Zijn duif verspeelde 3 minuten met rondjes vliegen rond de kooi, anders had hij glansrijk 1e Nationaal gezeten. Wat extra mooi is, is dat in dit toppertje “Leoni”, ook weer Hooymans-bloed vertegenwoordigd is. De tweede teletekstduif 2015 voor Hans en Janny waarin het Hooymans-bloed zit! De moeder van “Leoni” komt namelijk uit de 12/640 (rechtstr. Hooymans). Hij is een halfbroer van “Marus” die dit jaar de 1e Teletekst Argenton NU won bij ons. De 640 komt uit “791 Broer Harry” (o.a. vader 14e NPO Tours) x “Arielle” (moeder 1e TT Argenton). Hieronder de foto van “Leoni”
leoni

Ook bij Eijerkamp was de eerste jonge duif vanuit Troyes een 50% Hooymans en wint de 4e tegen 1.773 duiven. De moeder van hun 1e duif is “Petra” en komt uit “Harry” x “Kleindochter Kannibaal”.

 

Laatste nieuws

Niergnies, 13-06-

Saturday, June 13, we participated for the first...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com