Team Hooymans NL wint 1e van 7.081 duiven op 1e vlucht

4 6月 2020

Zaterdag 30 mei stond de eerste vlucht voor Afdeling 7 Midden Nederland op het programma. Ondanks dat er niet voor de punten gespeeld mocht worden in verband met het corona virus werd er wel een aankomstlijst gemaakt zodat de liefhebbers de aankomsttijden kunnen vergelijken (uitslag).

De dagfondduiven van onszelf ( hok J. Hooymans, Kerkdriel) hebben we thuis gehouden met het oog op het weekend van 6 juni omdat we dan rechtstreeks naar Frankrijk konden. Dat was voor ons de normale vlieglijn en op 30 mei stond Neeritter op het schema, wat de zuidoost-lijn is. We besloten om de 90 duiven voor de ZLU / overnachtfond wel mee te doen, met name als conditietraining.

Op het satelliethok van Christian (Team Hooymans NL) werden ook de meeste duiven thuis gehouden. 7 stuks jaarlingen werden uitgezocht om deel te nemen aan Neeritter.

In Neeritter loste Afdeling 7 Zuid in totaal 7.081 duiven, waarvan 7 stuks van Team Hooymans NL uit Wijk en Aalburg. De gouden combinatie, waarbij Christian van de Wetering op eigen locatie met duiven van Jan Hooymans vliegt, geeft meteen het visitekaartje af op hun eerste deelname in 2020: met stralend duivenweer en een oostenwind wordt de NL19-1022525 van Team Hooymans NL als snelste afgevlagd van het hele concours van ruim 7.000 duiven. De 525 had zelfs nog tijd over want aan haar snelheid van 1605 mpm kwam bij lange na geen duif aan. De opvolger kwam namelijk tot 1585 mpm dus we mogen wel spreken van een victorie met voorsprong. Christian: “ik had ze nog niet verwacht. Zo rond 9:45 op z’n vroegst dacht ik. Was nog in de tuin aan het rommelen toen Marieke tegen me zei: volgens mij ging er een duif naar binnen, kan dat? Op m’n dooie akkertje liep ik naar het hok en zag warempel de 525 parmantig naar haar doffer knikken. Haar tijd was 9:36:49”.

Team Hooymans NL, Wijk en Aalburg (Jan Hooymans & Christian van de Wetering)

Een prachtige start van het seizoen! De winnende duivin is een prachtig blauw duivinnetje. Aan vaderskant komt ze uit een ingeteelde doffer naar het topkoppel “Wacko Freddy x Lieve” van P.E.C. (waar ook o.a. Porsche 911 uit komt). Aan moederskant komt ze uit een dochter van “New Harry” gekoppeld aan dochter “Harry x Alexia”. De moeder is tevens een halfzus van “Dion Harry” (3x top10 NPO op de dagfond) en van “Lieke” (8e Nat. Asduif Midfond 2019 en 2x teletekst).

Hieronder een kort filmpje van de winnares en haar pedigree.

Pedigree of the winner of 1st against 7.081 birds

Laatste nieuws

Niergnies, 13 jun

Zaterdag 13 juni namen...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com