“Wout” wint 1e Nationaal Tulle in België voor Team Hooymans WVL

4 augustus 2022

Afgelopen weekend stond Nationaal Tulle op het programma van de KBDB. Voor Team Hooymans WVL een dagfondvlucht van 605 kilometer naar Desselgem. De snelste oude duif van het 4.185 kopjes tellende oude duiven peloton maakt 1300 meter per minuut en werd de NL20-2014738 “Wout”, huizend op het hok van Team Hooymans WVL!

Team Hooymans WVL, Desselgem (Jan Hooymans & Wout Spierings)

Na enkele keren al dicht bij de overwinning geweest te zijn is nu de 1e nationale overwinning een feit voor Wout Spierings, de loftmanager van Team Hooymans WVL. Pas voorjaar 2021 kon de nieuwe hokinstallatie gerealiseerd worden op het adres in Desselgem en van meet af aan werd er toen met de jaarlingen sterk gevlogen. Dit seizoen met de 2-jaarse en jaarlingen (en jongen) wordt de lat nóg hoger gelegd en zijn al prachtige successen behaald.

Hokinstallatie Team Hooymans WVL. Op het rechtse gedeelte vliegt Nationaal winnaar “Wout”

Bij de start van de combinatie in 2020 heeft Wout Spierings zijn duiven totaal verkocht. De door hem zelf gekweekte jongen werden op een tijdelijk hok geplaatst op de nieuwe locatie in Desselgem en aangevuld met duiven van Jan Hooymans, en het nieuwe team Hooymans WVL was geboren (WVL staat voor West Vlaanderen). De nationaal winnaar van Tulle, “Wout”, is door Wout Spierings gekweekt uit “Special Origin”, een uitstekende vlieger en tevens broer van “Moeder New Prince” en de moeder van “Wout” komt van GJ de Hoogh uit stamkweker “De Biesmans” (gekruist tegen een duif van Jos Goessen).

De “Wout” was niet aan zijn proefstuk toe maar vloog eerder al een 4e Nationaal Brive van meer dan 6.000 duiven maar ook een 26e, 31e, 63e en nogmaals 63e Nationaal ! Een echte crack dus. Zie hieronder de stamkaart:

Samen met “Red Harry” staat “Wout” in pole position voor een titel als 1e nationaal asduif Fond van België. Op de vlucht van Libourne (730km) van zaterdag 6 augustus worden de laatste punten verdeeld en kan de einduitslag opgemaakt worden. Gaat Team Hooymans WVL naast een 1e nationale overwinning ook een mooie asduif-notering pakken?

Laatste nieuws

07 February

De eerste maand van 2024 is voorbij gevlogen....

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com