Vliegseizoen in zicht

15 maart 2016

We leven inmiddels alweer half in maart. Het voorjaar komt eraan! Met het prachtige weer van de afgelopen dagen begint het flink te kriebelen…Nog 4 weken tot de eerste wedvlucht, bij ons in Afdeling 7 op 9 april. Op het vliegprogramma staan o.a. 6 dagfondvluchten (ipv 5), waar wij heel blij mee zijn omdat we dit de mooiste (en eerlijkste) vluchten vinden.

Onze weduwnaars zitten nu 2 weken op weduwschap en de laatste jongen zijn eraf gezet. Het is een prachtige vliegploeg met 85% jaarlingen die in hun geboortejaar goed afgericht zijn, dus de verwachtingen zijn positief. Van de meerjarige doffers zijn we benieuwd hoe “Alex” en “Marus” gaan presteren. Zo’n 3-4 keer per week komen de doffers buiten en mogen dan 1,5 tot 2 uur vrij in- en uit-vliegen. Qua voeding houden we ze vrij kort, op een lichte mengeling. Van lieverlee gaan we de trainingen opvoeren, en brengen we meer regelmaat in de verzorging. Voor ons is het Vitesse-spel van ondergeschikt belang, dus we zullen ook niet teveel werk gaan maken van het opleren etc.

De weduwduivinnen zitten sinds vandaag op weduwschap. Hun doffers brengen de jongen (+- 15 dagen oud) verder groot. Vanaf morgen gaan we de duivinnen wat verduisteren, om zo te proberen de vormpiek te verleggen naar juni, als de mooie dagfondvluchten van start gaan. Ook de trainingen van de duivinnen vangen weer aan om de conditie wat op te krikken.

De fondduiven voor de ZLU zitten nog allen bij elkaar op schapjes. Over een paar weken gaan de broedhokken open en mag er gekoppeld worden. Ook deze duiven komen 3-4 keer per week los en zullen vanaf het begin van het vliegseizoen wekelijks de mand zien tot de ZLU begint.

Twee weken geleden is de hele ploeg geënt tegen Paramyxo en hebben ze een 5-tal dagen Colinol (DHP) op het water gehad, een natuurlijk product. Op korte termijn laten we de mest nog nakijken en een paar duiven op gezondheid controleren en dan kunnen we wat ons betreft van start.

NL14-1209212 (Medium)

Laatste nieuws

2e + 4e Provincia

Met de nationale winst voor Team Hooymans BE...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com