Vliegseizoen 2019 bijna van start! Africhting Duffel achter de rug.

8 april 2019

Het vliegseizoen 2019 staat voor de deur. Deze week de laatste voorbereidingen en dan vrijdag 12 april inmanden voor onze eerste wedvlucht vanuit het voor ons onbekende Bierges. We hebben een mooie ploeg van rond de 130 duiven (65 duivinnen/65 doffers) om mee te spelen.

Twee weken geleden zijn ze gecontroleerd op ziekten maar alles was in orde, gelukkig. Ze trainen goed bij huis en dat zijn vaak goede tekenen. De prioriteiten van deze vliegploeg zullen in 2019 opnieuw op de 6 dagfondvluchten liggen. De vitesse zien we als ‘inspelen’ en de midfond is noodzakelijk om voldoende vlieguren in de vleugels te krijgen. Omdat we niet voor kampioenschappen spelen durven we dan ook gerust een weekje over te slaan als de weersvooruitzichten slecht lijken en brengen we de duiven bij goed weer zelf weg. Uiteraard proberen we de vliegers wel zoveel mogelijk ritme en ervaring mee te geven. Met name een groot gedeelte van de jaarlingen heeft deze ervaring zeker nodig omdat ze als jong hooguit 6 vluchten gehad hebben (de late jongen 4 á 5 maar geen 2 nachten mand). Mochten de jaarlingen voor de eerste dagfondvlucht (reeds op 25 mei) nog niet klaar zijn dan spelen we die eerst nog door op de midfond.
Qua voeding zijn we nog steeds bij de matador-diervoeders gebleven en ook qua bijproducten (conditiepoeder, mineralen, multimix, belgasol) is er geen nieuws te melden. Vorig jaar hebben we bij een aantal afdelingen Backs Balance gebruikt maar voorlopig willen we dit niet nogmaals gaan gebruiken omdat geen verschillen waar te nemen waren in de resultaten.

Afgelopen zaterdag 6 april werd voor onze Regio C een africhting vervlogen vanuit Duffel (96km).
Zowel doffers als duivinnen hadden we 2x afgericht op 10km afstand om ze enige voorbereiding mee te geven.
Op de zaterdagmiddag om 13:45 werden de ruim 2.900 duiven gelost en kort voor 15:00 arriveerde onze eerste duif, een blauw jaarlingetje NL18-5141013 (duivin). De duiven kwamen aardig af al was wel te zien dat er nog geen echte drang op zat.
De “013” werd uiteindelijk afgevlagd als 7e snelste duif van 2.948 duiven. Helaas zat er een fout in de pc van het duivenlokaal waardoor onze duiven niet op de uitslag toegevoegd konden worden. Er zijn toen handmatig de eerste 8 duiven toegevoegd aan de uitslag, vandaar ons lage prijspercentage 8/134 🙂

Hieronder de stamkaart van onze eerste duif.

1e duif J. Hooymans op africhting Duffel

Iedereen succes gewenst in het nieuwe seizoen wat voor de deur staat!

Laatste nieuws

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com