Seizoen gestart met koude vlucht uit Bierges

15 april 2019

Het seizoen 2019 is van start gegaan. De weersvoorspellingen vertelden ons dat het een zeer koude zaterdag zou worden met temperaturen van 7 graden (max) en een snijdende noordoostenwind. Om deze reden besloten we te spelen met 61 weduwduivinnen en de rest thuis te houden. Op de bewuste zaterdag 13 april was het inderdaad zeer koud, maar wel mooi open weer en een flinke zon erbij.

Om 10:30 werden de duiven gelost in Bierges. De eerste duif kwam als een streep aan en landde om 12:17 op de klep. Vervolgens duurde het enkele minuten voordat de volgende duivinnen zich meldden maar toen volgden de duiven elkaar in zeer rap tempo op. Over de uitslag waren we niet tevreden, we begonnen in de club met de 20e plaats tegen ruim 450 duiven (wel de 1e van de oostkant) maar met een prijspercentage van 25% konden we ook niet echt leven. Wat wel positief was, was de drang die de duivinnen toonden bij het arriveren. Ze tonen echter prachtig, zitten met glimmende nekken en hebben niets geleden van de 127 kilometers in de kou. We zien de vitesse en midfond ook echt als trainingsvluchten dus belangrijkste is dat de duiven niet teveel lijden en het beste bewaren voor de dagfond.

Op ons satelliethok Team Hooymans NL, bij Christian van de Wetering in Wijk en Aalburg, werd de nieuwe vliegnaam direct opvallend op de uitslag geknald: in de regio C tegen 2.124 duiven werd begonnen met 1-2-6-7-8-19 ! Een daverende seizoensopening mag je dat wel noemen en direct ook weer bewijs dat de Hooymans duiven zich op alle disciplines kunnen onderscheiden.
1e van 2.124 duiven komt uit “Blue Brave” x dochter van “New Harry” x “Olympic Cape” (Mantel)
2e van 2.124 duiven komt uit zoon “Strong Trilboy x Stareye” x dochter “New Harry”
6e van 2.124 duiven komt uit “Harry Junior” x “Daughter Blue Brave”
Hieronder de pedigree van de 1e duif:

Laatste nieuws

Verpulverende uit

Vorige week voltooide Team Hooymans BE een stout...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com