Rust op het hok

30 oktober 2018

Voor de vliegduiven is er momenteel rust op het hok. De oude duiven beginnen alweer mooi te worden maar de jonge duiven zijn nog knap kaal. Een aantal jonge doffers is reeds overgeplaatst naar hun toekomstige hok en alle weduwduivinnen zitten ook reeds in de ren met schapjes van waaruit ze in 2019 zullen moeten vliegen. Wekelijks krijgen ze de kans om de vleugels te strekken, alles vrijwillig en relaxt.

Voor seizoen 2019 hebben we een prachtige ploeg zitten van zo’n 140 dagfondduiven en 120 ZLU-fondduiven.
De twee 1e NPO winnaars “Zoon Cees” en “De Hans” zijn naar het kweekhok verhuist evenals “Harry Holland” (2x top10 NPO dagfond) en “De Schift” (broer Harry).

De meeste kweekduiven zijn klaar met de rui, behalve met die waar we in augustus nog mee gekweekt hebben. De planning is om eind november te koppelen. Een week of twee ervoor een controle door de dierenarts en tevens starten met bijlichten.

De vlieghokken zijn we volop aan het verbouwen. Het ‘grote’ stenen hok wordt het gehele dak van geïsoleerd, behalve de bovenste pannen. Iedere afdeling wordt van de onderkant tot aan de nok toe afgeschot zodat iedere afdeling afzonderlijk verlucht kan worden. Verse lucht komt via de voorkant binnen, via de rennen of de roosters. Aan de achterkant hebben we extra licht binnen gebracht door een strook lexanplaat. We hopen dat deze veranderingen positieve uitpakken.

 

Qua bezoekjes merken we duidelijk dat voor veel liefhebbers in binnen – en buitenland het ‘transferseizoen’ weer begonnen is. Ondanks dat we een heel jaar rond de ogen en oren open moeten houden voor topduiven, is deze periode toch bij uitstek de geschikte tijd om je (kweek)hok te versterken. Een Duitse sportgenoot bezorgde ons nog een mooi kaartje:

 

Een prachtige kans om versterking te bekomen heeft u komend weekend 3 en 4 november bij de zaalverkoop “Golden Ten” van De Duif (Jan & Rik Hermans). Topliefhebbers uit Nederland, België en Duitsland bieden uit hun allerbeste duiven jongen te koop aan. Het mooie van deze verkoop is dat u de duiven in de hand kunt nemen en beoordelen en vergelijken. Niemand kan in een duif kijken, maar let bij deze beoordeling maar eens op de verschillen in bouw, grootte, soepelheid en vooral: zachtheid van de pluimen. Dit is in onze ogen één van de allerbelangrijkste kenmerken van kwaliteit en dus goede duiven. Onze toppers zijn allen zacht en rijk gepluimd.
Bij de Golden Ten verkopen we nog een directe dochter van “Harry” (gekoppeld tegen dochter Alexia), maar ook de eerste duif in zaalverkoop van “Harry Junior”. Ook een juweeltje uit “New Harry” x “Nikkie” (1e NPO Orleans 2018) wordt aangeboden.

Selectie Golden Ten 2018

 

Laatste nieuws

Verpulverende uit

Vorige week voltooide Team Hooymans BE een stout...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com