Prachtige serie prijzen op dagfond vlucht Bourges

24 juni 2014

De afgelopen zaterdag 21 juni hebben we onze derde dagfond vlucht van 2014 gevlogen vanuit Bourges wat voor ons een afstand is van 563 km.
Op de midfond vlucht vanuit Pont Maxence hadden we enkel fondduiven meegegeven om te conditioneren voor verschillende ZLU vluchten later in dit seizoen.
Via de site van afdeling 7 vernamen we dat de duiven van Bourges gelost waren om zeven uur in de ochtend met een matige noordoosten wind en prachtig helder weer.
Na het bekijken van verschillende weersites werd duidelijk dat de wind onderweg draaide van noordoost naar een noordwesten wind.
Een draaiende noorden wind geeft vaak een zware vlucht waarop enkel de duiven met een superconditie en een scherp kompas zich kunnen onderscheiden.

Nadat we een half uurtje hadden genoten van de stralende middagzon viel plotsklaps “Luck” op de klep. Luck werd geklokt om 14:37:02 wat goed was voor een snelheid van 1231 meter per minuut.  Enkele seconde later vielen ook onze tweede en derde duif op de klep. Deze twee duiven waren goed voor een snelheid van 1230 en 1229 meter per minuut. We zagen vervolgens dat de rest van onze duiven mooi kort achter elkaar naar huis kwamen wat een mooie serie prijzen tot gevolg had.In de club spelen we prijs 1 tm 6 en prijs 8 tm 31 wat betekend dat we 30 duiven bij de eerste 31 draaien van 218 duiven! Tegen 1355 duiven in regioverband beginnen we met een 3e plaats en spelen we 28 duiven bij de eerste 100 prijsduiven. De afdelingsuitslag zette onze eerst geklokte duif op een 17e plaats van 4225 duiven en we vliegen met 10 duiven bij de eerste 100 ook hier een prachtige serie bij elkaar.

In het volgende stukje tekst wil ik u graag in het kort de drie eerst geklokte duiven van Bourges voorstellen.
De eerste duif was “Luck” welke gekweekt is uit een doffer van Jan Duijn met onze goede kweekduivin de “Lucy”.
Deze moeder van “Luck” is een zus van “Harry” en is een onbevlogen duivin van 2008.
In het kweekhok heeft ze al vele goede nakomelingen voortgebracht en dit bevestigd voor de zoveelste keer de waarde van het stamkoppel en haar nazaten.
Hieronder ziet u de foto en de stamboom van “Luck”.

Luck

10-646

 

De tweede duif was “Cavendisch 2” welke een broer is van “Cavendisch” die in 2009 de beste Vitesse duif was van geheel Nederland.
Deze Cavendisch en zijn ouders zijn vervolgens aangekocht bij Peter Bambacht uit Hellouw.
In de bloedlijnen van deze duiven ziet al het beste van Gaby Vandenabeele uit Dentergem.
Hieronder de stamboom van “Cavendisch 2”.

Cavendisch 2De derde duif was “Gertje” welke een zoon is van onze kweekdoffer “Geschelpte Gerrit” die gekoppeld was aan een dochter van “The 800” van Gebr. Scheele uit Terneuzen.

Deze koppeling geeft prachtige duiven waar we veel vertrouwen in hebben.

Hieronder ziet u de stamboom van “Gertje”.

Gertje

Laatste nieuws

Verpulverende uit

Vorige week voltooide Team Hooymans BE een stout...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com