Pont St. Maxence en Toury op 1 juni

5 juni 2019

Het afgelopen weekend was een soort van ‘tussenweekend’ voor ons, een midfondvluchtje tussen de dagfondvluchten in. Omdat we de duiven het liefst aan de gang houden en omdat de voorspelling voor Pont St Maxence een zuidwestenwind was, besloten we om zowel dagfonddoffers als dagfondduivinnen gewoon te spelen en we korfden 105 stuks mooi volgepompte atleetjes in.

Uiteraard zouden we voor de kopprijzen niet meedoen en dat bleek uiteindelijk ook op de uitslag. In de regio tegen 2.700 duiven beginnen we 92e en we pakken 29 prijzen van 105 duiven (28%). Gezien de concoursduur was het geen normale vlucht en we zijn dan ook blij dat alle duiven weer terug op appél zijn, al is het resultaat niet super. De duiven hebben echter niets geleden en kunnen nu goed toewerken naar Bourges van 8 juni aanstaande, waar overigens een stevige staartwind voor voorspeld wordt.

Onze eerste duif afgelopen zaterdag was een doffer van 2017, uit “Zoon Harry” x “Zus Esmee” (Elzinga).
De tweede duif was ook een doffer van 2017, uit de “400” (Harrie Kennes) x “Daughter Harry”.
De derde duif was een duivin en direct uit “New Harry” afkomstig.

De fondduiven voor de ZLU vluchten hebben we afgelopen weekend grotendeels ingekorfd in Hank voor de vlucht Toury (468km). Deze duiven kwamen ook geweldig af en hebben een mooi aantal uur vliegen in de vleugels, en afgelopen weekend ook met hoge temperaturen moeten dealen. Zeker goed voor de ervaring van met name de jaarlingen. Komend weekend gaan we de meesten (ruim 100 stuks) inkorven op NPO Bourges, dus we zullen met een grote groep duiven aan de start komen op 8 juni. De fondduiven zullen niet veel prijzen pakken maar het is ons puur voor de ervaring te doen. Daarna willen we ze een paar weken lang korte vluchtjes geven en prepareren voor Agen ZLU.

Laatste nieuws

Verpulverende uit

Vorige week voltooide Team Hooymans BE een stout...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com