Opnieuw mooie dagfond referenties

12 juni 2019

Het afgelopen weekend kregen we weer mooie referenties binnen, behaald door Hooymans nazaten op de dagfondvluchten.

Zo winnen Jo en Florian Hendriks de 2e NPO Montlucon tegen 4.201 duiven met hun superduif “Obelix”.
Deze topper won al meer knalvroege prijzen tegen een groot aantal duiven. De moeder van “Obelix” is door ons gekweekt en komt uit “De 4000” (broer Harry) gekoppeld aan een ingeteelde Kannibaal duivin (via Herman Pouw).

 

Mevrouw Snellen & Zoon Kees de l’Or uit ‘s-Hertogenbosch zijn in Afdeling 3 ook bezig met een puik seizoen. De eerste prijs in de kring hebben ze reeds vijfmaal te pakken. Afgelopen zaterdag was het opnieuw knallen met de 3e NPO Montlucon tegen 4.430 duiven. Hun eerste duif komt rechtstreeks van Rien, Diny & Irving van Oss uit Velddriel en is gekweekt uit een duivin die Van Oss rechtstreeks bij ons haalde. Deze duivin, “Lady Harry”, is al moeder van meerdere kopduiven en is een directe dochter van “Harry” gekoppeld tegen “Mother Vici” (via Victor Massart afkomstig en die nu dus ook al moeder en grootmoeder is van maar liefst 7 Teletekstduiven). Zie hieronder de pedigree, uitslag en foto van Lady Harry.

 

Verder kregen we van K. De Jong & Zn uit Ee (Friesland) dat hun 9e NPO op dagfondvlucht Sens tegen 6.252 duiven van afgelopen weekend gekweekt is uit een kleinkind van “Jonge Harry” (Anton Ruitenberg). Ook een kweekfenomeen die “Jonge Harry” (zoon van Harry). Anton was één der eersten ter wereld die in het bezit kwam van een direct kind uit de ‘Harry’ en heeft daar nu, 9 jaar later, nog steeds volop plezier van. En wij met hem want goede referenties zijn altijd prachtig.

 

 

Laatste nieuws

13 november

November is alweer bijna halverwege en van lieverlee...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com