Mooie referenties van Hooymans duiven in zwaar dagfondweekend

13 juli 2018

In het afgelopen weekend van 7 juli stonden in alle afdelingen dagfondvluchten op het programma, die door de weersomstandigheden allemaal als ‘zwaar tot zeer zwaar’ te benoemen waren. Omstandigheden waarbij de Hooymansduiven juist excelleren. En dat was te zien, want op diverse hokken werden topnoteringen gemaakt met duiven uit het Hooymans soort.

Diny van Oss, Velddriel:  2e Nationaal Bourges tegen 16.658 duiven met kleinkind “James Bond”
Om eerst maar eens kortbij huis te blijven, in eigen club zelfs. Daar speelde Diny van Oss uit Velddriel de 2e NPO en tevens 2e van de Nationale Sector en Noordelijke Unie vanuit Bourges tegen maar liefst 16.658 duiven.
Deze topprestatie werd behaald door een doffer, gekweekt uit een rechtstreekse Hooymans duif, gekoppeld tegen een 1e NPO winnares van Diny van Oss zelf. De Hooymans doffer komt direct uit “James Bond” (broer Harry) gepaard tegen de “712/13” (dochter van Alexia). Dus feitelijk is de vader van de 2e Nationaal een ‘Zoon James Bond’ maar ook ‘Kleinzoon Alexia’. Ook ‘Harry’ komt zelfs nog terug in de stamkaart, zodat het stamkoppel “Jonge Bliksem x Dirkje” driemaal vertegenwoordigd is! Zie hieronder de stamkaart:

 

 

Teamlid Christian van de Wetering pakt van dezelfde vlucht de 8e Nationaal Bourges tegen 16.658 duiven, met een rechtstreekse duivin van Jan Hooymans. Deze duivin komt uit “Broer Harry” (NL10-1864807) x “Ariëlle” (Arie Dijkstra).

8th National Bourges against 16.658 birds

 


 

Gert Jan de Hoogh & Zn, Oosterhout: 2e NPO La Souterraine tegen 3.087 d. met kleinzoon “Beauty Harry”
De “Willie” van Gert Jan de Hoogh & Zn haalt opnieuw een geweldige prestatie binnen.
Na de overwinning op Chateauroux in Rayon 3 De Baronie (2017) wint deze klasbak nu opnieuw de 1e van Rayon 3 De Baronie op La Souterraine (650 kilometer). Tevens was het goed voor de 2e NPO in Afdeling 2 Brabant 2000. De vader van “De Willie” is een directe zoon van “Beauty Harry”, genaamd “Casanova” en eigendom van Goorbergh-Couwenberg.
Deze “Casanova” heeft reeds meer mooie topnoteringen gekweekt. Hieronder de pedigree van “Casanova”


 

In dezelfde Afdeling als Gert Jan & Zn., wint de Combinatie Colijn & Fox de 14e NPO La Souterraine met een rechtstreekse Jan Hooymans doffer. Deze duif komt uit “Broer Harry” (NL11-1912566) gekoppeld tegen een duif van Mevr. Snellen & Zn.

 


 

Ook de combinatie Hoffman – Regtop uit Den Helder zit weer in het snuitje van de uitslag.
Het hele seizoen zijn ze al sterk bezig. Onlangs maakten we nog melding op deze site van super noteringen door hen behaald met duiven uit Hooymans lijnen. Afgelopen zaterdag was het opnieuw zo ver: 2e NPO Argenton tegen 2.853 duiven (744 kilometer, op 1 van de verste afstanden !) door de NL17-1159746.
Deze superjaarling pakt hiermee alweer zijn 2e teletekst notering, na de 8e NPO Chateauroux !!
Aan beide zijden van zijn stamkaart zien we de koppeling “Harry x Rosita” terugkomen. Rosita is een dochter van “Roney” (volle broer van Harry).

De 746, na de 8e NPO Chateauroux, nu de 2e NPO Argenton !

 

Laatste nieuws

Artikel De Duif

Onlangs verscheen in de postduivenkrant De Duif een...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com