“Miss Harry Jane” (dochter New Harry) duurste jonge duif ooit in veiling: 146.400,- euro !

6 november 2019

Afgelopen weekend 2 en 3 november was weer het spektakel van veilingorganisatie De Duif: de Golden Ten.

Topliefhebbers uit Nederland en België mogen daar een beperkt (8) aantal duiven ten koop stellen uit hun allerbeste kwekers, die vervolgens publiekelijk bezichtigd en in de zaal verkocht worden. Al enkele jaren worden hier zeer hoge prijzen betaald voor de duiven, mede te danken aan de superieure kwaliteit die de liefhebbers aanbieden.

Wij mochten ook opnieuw deelnemen en hadden voor de familie Hermans een paar geweldig mooie duiven uitgezocht, onder meer direct uit “Harry”, “New Harry”, “Harry Junior” en “Beauty Harry”.


Koop 81, de NL19-1021453 “Miss Harry Jane”, directe dochter van “New Harry” x “Sister Harry 565” was een echte schoonheid wat door vele kijkers beaamd werd. Naast dat het een schitterende duivin was, kwam ze ook uit een bewezen koppeling. Haar volle broer werd immers al vader van “Jane” die 1e Nationaal tegen 14.422 duiven en 8e NPO tegen 5.996 duiven wist te winnen als jonge duif.

Als één der laatste duiven van de zaterdag werden 4 van onze duiven geveild. Wat er toen gebeurde deed ons perplex staan. Onze “Miss Harry Jane” bleek ontzettend gewild te zijn en Chinese kopers (via de telefoon) gingen een zware bied-strijd met elkaar aan. De complete zaal met aanwezigen leefden mee met het biedproces en zelfs de omroeper werd een beetje schor. In rap tempo gingen de biedingen naar de 100.000 euro en zelfs toen was de koek niet op. Uiteindelijk won Mr Tien-Chang Lin uit Brussel voor zijn Chinese cliënt Mr. Liu de strijd en bemachtigde “Miss Harry Jane” voor maar liefst 122.000 euro, wat met de veiling-opcenten oploopt tot liefst 146.400 euro. Een fabuleus hoog bedrag en tevens een nieuw record: duurste jonge duif ooit in veiling!

 

Het oude record stond eveneens op naam van Jan Hooymans en werd gevestigd in 2009 toen Pieter en Gea Veenstra voor liefst 96.000 euro de “Miss Million” kochten, een volle zus van de “Harry” en de enige ooit verkocht.

Laatste nieuws

1-2-3-tje voor Te

Het weekend van 18-19 juli was erg succesvol...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com