Limburgse “Harry’s” veroveren Nationaal Vierzon!

21 augustus 2019

Dat de Harry lijn in hun element is op grote concoursen dat is immers al veelvuldig bewezen. Maar toch blijft het ons keer op keer verbazen tot welke hoogtepunten ze in staat zijn. Zo ook weer op Nationaal Vierzon, de enige echte Nationale dagfondvlucht van Nederland, heel Nederland tegelijk los. Maar liefst 26.141 oude duiven in 1 groot concours. Natuurlijk bepaald de wind de prijzen op een groot spelgebied maar het competitie-element van ‘iedereen tegen elkaar’ blijft prachtig.

Limburg pakte zowat alle kopprijzen weg op Nationaal vlak.
In maar liefst 4 (!) duiven van de top10 nationaal vinden we de “Harry” lijn terug in de pedigree:
2e Nationaal (J Deliege)
3e Nationaal ( J Hendriks en zn)
4e Nationaal ( J Deliege)
8e Nationaal ( J Hendriks en zn)

Jan Deliege pakt de 2e Nat. Vierzon van 26.141 duiven. Zijn topper is gekweekt uit een kleindochter van “Prince Harry”, via Hendriks.
Deze “Prince Harry” op zijn beurt is een kleinzoon van zowel “Harry” als zijn zus “Gebroken Pootje”.
Deliege pakt ook de 4e Nationaal met zijn jaarling 420/18. Deze doffer wint naast de 4e Nationaal nog meer kopprijzen en schopt het tot 3e Provinciaal asduif Dagfond Limburg Afd. 4. Zijn moeder is een kleindochter van “Harry”.
Wat ook impressive is, is dat een volle broer van deze 420, de jaarling 476/18 het 1e Provinciaal Asduif kampioenschap weg weet te kapen op het onderdeel Dagfond. Zie hieronder de pedigrees van beide top broers

 

Ook Jo en Florian Hendriks hebben na hun 2 Sector-overwinningen nog voldoende gas in de tank om op Nationaal Vierzon te excelleren: 3-8-9 Nationaal van 26.141 duiven! De eerste 2 duiven zijn gekweekt uit rechtstreekse Hooymans duiven. De 3e Nationaal komt uit een zoon van “Harry” en de 8e Nationaal uit een dochter van “New Harry”. Zie de pedigrees hieronder

We kregen van Hendriks nog een prachtige foto gestuurd van hun “Bully Harry”, een sublieme jaarling gekweekt uit een directe zoon van “Harry”.
Bully Harry won 1e Nationaal Argenton en 5e Nationaal Chateauroux. Hieronder de foto van hem, en de pedigree van zijn vader.

Laatste nieuws

22 september

Het seizoen zit erop. Op 8 september stonden...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com