Jonge Hooymansjes voor het eerst buiten

10 februari 2015

Er komt weer volop leven in de ‘tent’ ! Zo’n anderhalve week geleden hebben we rond de 150 beloftevolle blinkende jonge duiven gespeend. Mede dankzij het zachte weer verliep de kweek zeer goed. Er was dan ook praktisch geen uitval. Enkel wat laat gekweekte duiven van 2014, welke we toch gekoppeld hadden, hadden wat meer moeite met het aan-paren.

Jongen feb 2

Vorige week hebben we de volledige ronde laten enten tegen Paramyxo. Ze waren toen zo’n 5 weken oud. We steken er energie in om de jongen zo snel mogelijk buiten te laten uitwennen, zodat ze de in- en uitgang van hun hok goed leren kennen.

We laten de jongen 1x per dag hun kropje bomvol eten zodat ze niets tekort komen.
Wekelijks doen we ook enkele dagen wat Belgasol in het water. Ook steekt Mario energie in het handtam maken, vooral tijdens het voeren van de jonkies.

Jongen feb 1jongen feb 3

De weduwnaars en weduwduivinnen proberen we enkele dagen per week los te laten vliegen. Ze zitten momenteel op kleine jongen. De meeste duiven weten inmiddels hun eigen hok te vinden. Wel is het steeds uitkijken voor de havik.

Op 16 maart start onze “Hooymans”-verkoop op Pipa, waarin we kinderen van onze beste kwekers aanbieden. Speciaal voor deze verkoop heeft Jan een schitterende doffer uitgezocht uit stamvader `Jonge Bliksem´, (dus een halfbroer Harry in deze verkoop!). Verder bieden we ook duiven aan uit “Harry” (gekoppeld aan een 1e NPO winnares), uit “Cees”, “James Bond”, “Alexia”, enzovoorts!! Het afleveren van topkwaliteit is voor Jan Hooymans een erezaak…dus hou het in de gaten!

 

Laatste nieuws

Artikel De Duif

Onlangs verscheen in de postduivenkrant De Duif een...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com