Harry-lijnen presteren super op NPO Chateauroux

11 juli 2019

De duiven kregen het niet cadeau afgelopen weekend op de NPO en Nationale (Sector) vlucht vanuit Chateauroux (610km). De lossing was reeds om 6:50 uur en gedurende de terugreis moesten de duiven met een overwegend west tot noordwestenwind afrekenen. Na ruim 8,5 uur vliegen waren de eerste duiven bij ons thuis (1215 mpm) dus er moest zeker gewerkt worden. Onze eerste drie duiven winnen 29-30-34 NPO tegen ruim 3.200 duiven. De eerste en derde duif komen uit “Dolce Beauty” (Veenstra) gekoppeld aan “Alexia” (1e NPO Chateauroux, zus Harry). De tweede duif was een zoon van “New Harry”. In totaal pakken we bijna 50% prijs (28/62) en een mooi aantal 1:10, maar de conclusie is dat we de echte vorm nog niet op de duiven krijgen. Ze zijn gezond, hebben conditie maar de motivatie en drive is nog ver te zoeken. Werk aan de winkel dus om naar de echte kop van de uitslag door te stoten. Hopelijk is het seizoen niet te vroeg afgelopen voor ons maar we gaan het zien.

Onze clubgenoten Rien & Diny van Oss en niet te vergeten Irving & Erik, uit Velddriel, maakten een werelduitslag op NPO Chateauroux.


Ze winnen 1-2-en-4e NPO Chateauroux en draaien een geweldig hoog prijspercentage. De vorm druipt van hun duiven af. Wat deze overwinning voor ons extra mooi maakt is dat zowel de 1e NPO als de 2e NPO gekweekt zijn uit rechtstreekse Hooymans duiven die ze bij ons gehaald hebben. Hun vertrouwen in onze Harry lijnen wordt opnieuw beloond. Ook de 4e NPO zit nog een gedeelte “Harry” bloed in, want de moeder van de 4e NPO is gekweekt uit een kleinzoon van “Harry”. Onze felicitaties en een diepe buiging voor dit NPO-geweld zijn vanaf deze plaats dan ook wel verdiend.
De 1e NPO is gekweekt uit “De Kromsnavel” en dat is een kleinzoon van de nestbroers “Harry” en “Cees”. Aan moederskant van de NPO winnaar zien we enkele generaties terug ook de “Harry” terugkomen, maar van inteelt kunnen we hier niet meer spreken.
De 2e NPO is gekweekt uit “Harry 608” en dat is een rechtstreekse zoon van “Harry” en wel een hele beste aan zijn kweekprestaties te zien.

Hieronder de stamkaarten van de 1e en 2e NPO Chateauroux

Laatste nieuws

Verpulverende uit

Vorige week voltooide Team Hooymans BE een stout...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com