Prachtige successen Hooymans Pigeons ‘everywhere’

12 augustus 2019

Er is weer zeer veel nieuws te vermelden op de website. De volgers van Hooymans Pigeons op Facebook zullen wel gezien hebben dat er overal ter wereld topprestaties behaald zijn met Hooymans nakomelingen. Zo is het kersverse Team Hooymans BE ontketend op de ‘nationaals’ in België, en hebben we op eigen hok en bij Team Hooymans NL op de laatste dagfondvlucht Vierzon van 3 augustus goede prestaties neergezet. Team Hooymans UK heeft ook opnieuw een overwinning in groot verband te pakken. Later hierover meer.

Ook op diverse andere hardspelende hokken maken de Hooymans duiven wederom het verschil. Zo was de 1e duif op Nationaal Vierzon van Embregts-Theunis een kleinkind van “New Harry”, en behaalde Roel Veldman uit Staphorst opnieuw topnoteringen uit onze lijnen. Ook Hendriks uit Nijswiller was op Nationaal Vierzon weer flink van de partij en Tjeerd & Jouke Elzinga zijn uitstekend begonnen met de jonge duiven en draaien diverse duiven aan de kop waarin onze bloedlijnen vertegenwoordigd zijn. Ook hierover krijgt u later nog meer te lezen.

We focussen voor nu even op de One Loft Races. Twee toonaangevende one loft races hebben hun Finales gehouden, Victoria Falls Zimbabwe (619km) op 19 juli en Allflight Carnival One Loft Race Zuid-Afrika (648km) op 9 augustus.

Om te beginnen was daar de finale van Victoria Falls op 19 juli. Het werd een bloedstollend zware finale waar zelfs op de dag van lossing (619km) niet 1 duif wist thuis te geraken. De volgende ochtend begon het al snel te druppelen en ook van onze deelnemende duiven was er eentje, de NL18-5002661, vroeg wakker. Uiteindelijk resulterend in de 26e Finale van Victoria Falls World Challenge Pigeon Race (VFWCPR) Zimbabwe. Het lijkt haast onmogelijk maar opnieuw is onze eerste duif een kind uit de super verervende “Harry-Birdy 62”, die vorig jaar reeds de 3e Finale in Victoria Falls gaf en in Januari nog de 5e Finale van PIPR Pattaya Thailand. Wat een crack! De partner waar hij tegen stond was “Stansted Express” en haar kochten we aan bij de verkoop van de Million Dollar Race waar ze de 9e in de Finale van 2016 wist te winnen en een prijzenpot van 12.500 US Dollar. Zie hieronder de pedigree van de 26e Final

Maar hiermee was de koek niet op want ook de 5e Nederlandse duif en 90e Final was een duifje van ons, de NL18-5002760.
Ook deze komt uit bewezen “One Loft” ouders want een volle broer van deze duif was “De Afgekeurde” en die was 1e Nederlandse duif en 7e totaal in de zware Finale van Million Dollar Race SAMDPR in 2016. Vader is een broer van Harry en moeder een dochter van “Harry”. De 760 is naast 90e Final ook nog eens 6e asduif geworden over alle Hot Spot Races en de Finale. Zie diploma en pedigree hieronder.

 

Op 9 augustus werd de 648 kilometer verre finale van Carnival OLR vervlogen. Een vrij kleine race waar internationale topliefhebbers duiven naar toe sturen en waar dus op het scherpst van de snede met elkaar geconcurreerd wordt. Het werd een zware vlucht aan 1100 meter per minuut en de eerste duif die arriveerde was een blauwe duivin van ons, ze had echter geen haast met binnenkomen en haar opvolger tikte nét voor haar de antenne aan en dus werd ze 2e in de finale. Inmiddels omgedoopt naar “Silver Carnival”. Een fantastisch duifje die al vele malen in de kop gevlogen had en nu op de Finale haar klasse nogmaals benadrukt. Door haar performance is ze tevens 1e asduif geworden van de Internationale inzendingen en ook 1e Overall Grand Average Asduif over alle trainingen, hotspots en de finale. Onze tweede duif, NL18-5002849 was eveneens een mooie kopduif, was de 4e Europese duif en 19e Overall in de Finale. De 849 is een kleinkind van zowel “Harry” als “New Harry”. De pedigrees van onze eerste 2 duiven ziet u hieronder.

Hieronder een filmpje van Herman van Rensburg (manager Carnival One Loft Race) waarin hij “Silver Carnival” presenteert.

A short movie from “Silver Carnival”, our 2nd Final Winner at the 648 km race in South Africa. (1st dropped, 2nd in)In this video Mr Van Rensburg, the overall manager of the Allflight Carnival One Loft Race, presents “Silver Carnival”

Geplaatst door Hooymans Pigeons op Vrijdag 9 augustus 2019

 

Laatste nieuws

Team Hooymans WVL

Tevens 1e Provinciaal Chateauroux 1.007 jaarlingen !En 4e...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com