Duiven nog niet in vorm

10 mei 2016

Onze duiven zijn nog niet in vorm…dat is een conclusie die we niet voorzichtig hoeven te trekken.
Afgelopen weekend vanaf Laon draaien we 27 prijzen van 122 duiven en dat is ook voor duiven die niet in vorm zijn eigenlijk ondermaats. We zijn dan ook niet tevreden met de resultaten van Laon. Met name de doffers laten het afweten. De oorzaak van het mindere presteren ligt aan een probleempje aan de luchtwegen, iets wat de dierenarts overigens vandaag ook bevestigde. De nekken en koppen moeten iets strakker. We hebben dan ook besloten om de doffers een week rust te geven, mede gezien de koude noordenwind die voorspelt wordt voor komend weekend.

De duivinnen doen het relatief goed en beginnen stilaan steeds beter te trainen. De verduistering is opgeheven en we proberen naar de vorm toe te werken om op de eerste dagfondvlucht er te staan.

Wat gelukkig ook heel goed gaat zijn de topprestaties die behaald worden door nakomelingen van onze duiven. Met name van “Harry” krijgen we super referenties te horen. Bij onder andere Eijerkamp, Jos Reilly, John Crehan, Christian van de Wetering en Peter Netten presteren nakomelingen heel goed.

Hieronder enkele top10 noteringen die in seizoen 2016 reeds behaald zijn door kleinkinderen van Harry.

Kleinkinderen Harry, seizoen 2016

Kleinkinderen Harry, seizoen 2016

 

Onlangs zijn er een aantal van onze kwekers en (gepensioneerde) vliegers gefotografeerd. Af en toe zullen we u er een voorstellen. Deze week is dat “Hind”. Hind is een dochter van “James Bond”. Zelf vloog Hind maar liefst 2x Teletekst op de dagfondvluchten Blois en Salbris. Dit was met 1100 en 1200mpm, twee loodzware vluchten. Hind is een vrij forse en diepe duivin met een pracht-uitstraling, zeer zachte pluimen en een geweldig oog. Een kleinkind van Hind wint in april nog een 3e Thurles tegen 9.044 duiven bij Jos Reilly (Ierland). Hieronder de foto:

NL07-2007740

Laatste nieuws

13 november

November is alweer bijna halverwege en van lieverlee...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com