Dikke referenties met Hooymans duiven !

14 mei 2019

De noordenwind van afgelopen weekend bleek maar weer eens op het lijf geschreven te zijn voor de Hooymans duif. Van overal uit het land kregen we berichtjes en mailtjes met kopprijzen behaald door duiven uit Hooymans lijnen. Uiteraard zijn we daar trots op en de allermooiste referenties hebben we eruit gepikt.

Allereerst is daar de familie Eijerkamp uit Brummen met 1e Prov. Morlincourt – 23.392 duiven (Afd.8).
Ook dit jaar weer subliem op dreef, een echt winnaarsteam hebben Hans en Evert-Jan om zich heen gecreëerd met topliefhebbers die de duiven naar grootse prestaties drijven. Afgelopen weekend wint Eijerkamp de 1e Provinciaal Morlincourt tegen maar liefst 23.392 duiven met de doffer “Outlaw”. De winnende snelheid van 1254 mpm geeft de zwaarte van de vlucht prima weer.
De moeder van “Outlaw” komt rechtstreeks bij ons vandaan en is een directe dochter van ‘Harry’ (gekruist tegen Kannibaal lijnen via Herman Pouw).

Klik hieronder voor de foto van de winnaar en de pedigree van zijn moeder:

 

# 1e Prov. Nanteuil – 34.313 duiven (Afd.5)

Ook via Jo & Florian Hendriks, Nijswiller, kregen we een super referentie door.
Een door hen verkochte kleinzoon van “Harry” en “Cees” kweekt bij C & M Everling (afdeling 5) de winnaar van Provinciaal Nanteuil het afgelopen weekend tegen maar liefst 34.313 duiven!

Klik hieronder voor de pedigree van de winnende duif:

 

# 2e en 8e Prov. Pont St Maxence – 15.323 duiven (Afd.7)

Ook via onze clubgenoten Rien & Diny van Oss, Velddriel kregen we mooi bericht. Hun eerste twee duiven zijn gekweekt uit een rechtstreekse Hooymans. Rien, Irving, Erik en Diny timmeren de laatste jaren flink aan de weg en onze Hooymans duiven spelen daar een grote rol bij, waar wij uiteraard trots op zijn. De 2e Provinciaal komt uit een directe dochter van “Harry” en de 8e Provinciaal komt uit een duivin geboren uit  ‘Broer Harry’ x ‘Harriette’ (1e NPO Montlucon bij Peter Netten en kleindochter van Harry).

Klik hieronder voor de pedigrees van de beide top10 winnaars:

2e Provinciaal

8e Provinciaal

Laatste nieuws

31 Mei

De eerste 5 maanden van het nieuwe jaar...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com