December

30 december 2022

We zitten alweer bijna in een nieuw jaar, 2023…

De tijd vliegt. Onze kweekploeg zit alweer met kleine jongen en de overgelegde koppels zitten te broeden op het tweede broed, die ze zelf mogen grootbrengen. Ondanks de vorstperiode tijdens de leg lijkt het allemaal voorspoedig te verlopen en voor je het weet moeten de eerste ringen er weer omgeschoven worden. Op de vlieghokken is het bij ons nog rustig. Vanaf medio januari komt daar pas enig leven in de brouwerij.

Enige tijd terug was wereldkampioen Kickboksen bij Glory, Rico Verhoeven op bezoek bij ons kweekhok. Als Ć©Ć©n van onze atleten topprestaties neerzet willen we hem nog weleens vernoemen naar een topper op sportgebied. Rico Verhoeven is zo’n topper, al vele jaren is hij ongeslagen in de heavyweight (zwaargewicht) klasse, hij staat aan de absolute wereldtop. Onze prachtige krasdoffer NL19-1023095 die bij Team Hooymans BE super gevlogen had doopten wij tot “Rico” en dat moest natuurlijk hoogstpersoonlijk door Rico Verhoeven zelf worden bekeken:

 

Aan het eind van een jaar wordt er vaak teruggeblikt. Enerzijds om ergens iets van te leren en anderzijds om ergens van na te genieten. Ook wordt er uiteraard vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen. De verwachtingen zijn zoals altijd hoog! Wij wensen iedereen veel geluk en gezondheid in 2023 en op duivensport gebied veel plezier met elkaar en sportiviteit naar elkaar.

Waar wij onder andere van nagenieten is het 1e Totaal Kampioenschap Dagfond 2022 van de Noordelijke Unie (afdelingen 7 t/m 11). Nadat Christian met Team Hooymans NL dit kampioenschap driemaal in de laatste 5 jaar heeft gewonnen was het nu de beurt aan ons in Kerkdriel.

Hokverzorger Wout van Team Hooymans WVL heeft onlangs een mooi overzichtje van zijn topresultaten in 2022 geplaatst op zijn social media. Ondanks een late seizoensstart door vogelgriep is er door Team Hooymans WVL heel wat neergezet, wat we niet onvermeld willen laten:

Op lokaal niveau 18 x 1e prijs!

(14 xNKV ) (4x RVA Ingooigem)

1 en 2e asduif fond oude

*********************************

Op Provinciaal niveau 6x 1e prijs

1e asduif fond jaarlingen (met “De Gerrit”)

1e asduif grote halvefond jaarlingen (met “Son New Harry 21/535”)

2e asduif grote halvefond oude (met “Prince Charming”)

3e asduif fond oude (met “Wout”)

*********************************

Op Nat.Zone niveau 4x 1e prijs

*********************************

Op Nationaal niveau 2 x 1e prijs

2e nat. Asduif ghf oude (met “Prince Charming”)

5e Nat. Asduif khv jong (met broer “Olympic Lieke”, uit New Harry)

7e Nat. Asduif fond (met “Wout”)

(1 Nat.Asduif fond 5 vluchten) (met “Wout”)

********************************

World best pigeon 2022 Belgiƫ

1e en 2e prijs met coƫfficiƫnten

2,307 en 3,365 (met “Red Harry” en “Wout”).

 

De twee 1e provinciale asduiven willen we hieronder belichten aan de hand van de foto’s die gemaakt zijn direct na het seizoen.

1e Provinciaal Asduif Grote Halve Fond: NL21-1301535 zoon New Harry

1e Provinciaal Asduif Fond: NL21-1301651 “Gerrit”

Laatste nieuws

Eerste dagfondvlu

Zaterdag 15 juni vervlogen we in Nederland de...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com