Breedingtime

13 januari 2016

Allereerst wensen wij alle collega duivenmelkers een fantastisch seizoen 2016 toe in goede gezondheid.
We hopen op een sportieve strijd met elkaar en dat de wind maar vaak gunstig mag waaien.

Een van de mooiste periodesĀ van het jaar is weer aangebroken. Potentiele topkoppels zijn bij elkaar gezet, en nieuw leven groeit op in de broedschotels. De kweek op onze hokken verloopt buitengewoon goed, mede dankzij de zachte weersomstandigheden. Het aantal onbevruchte eieren is minimaal, gelukkig, en de jongen groeien hard.

Afgelopen weekend hebben we de (regionale) tentoonstelling gehad van onze club, ons viertal won de 3e prijs. Clubgenoot Karel Ackermans wist beslag te leggen op de eerste plaats met zijn viertal.

Hooymans-banner-14

Onze vliegdoffers zijn rond de kerst gekoppeld en zitten nu rustig te broeden. Ze zullen hierdoor al vroeg op weduwschap staan, waardoor we goed de tijd hebben om ze voor te bereiden op het vliegseizoen. Bij ons in afdeling 7 begint het seizoen de eerste week van april. Voor de oude duiven is het een mooi vliegprogramma, maar we missen nog een 6e dagfondvlucht zoals afgelopen seizoen (bijv. Argenton). Bij de jonge duiven zijn de afstanden ook erg kort en hebben we maar 2 vluchten boven de 300km. Wellicht wordt er nog het een en ander gewijzigd aan het programma.

Onze weduwduivinnen gaan we ergens eind januari koppelen. De afgelopen weken hebben ze al hun partner (toondoffer) mogen uitzoeken dus ze weten al hun doffer (+broedbak) te vinden.

De finale van de SAMDPR (Zuid Afrika eenhoksrace) komt ook weer in zicht. Een uitgesproken favoriet zit er voor ons nog niet bij. Meerdere duiven hebben zich reeds van de goede kant laten zien maar de ervaring leert ons dat in de Finalevlucht altijd weer andere duiven voorop komen omdat dan de afstand en zwaarte serieus gaan meetellen. We zijn benieuwd!

header

Laatste nieuws

November

Inmiddels zijn we weer in november beland en...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com