Belgium meets Holland, part II

17 april 2015

Enkele weken geleden werd het startschot gegeven van een nieuwe Belgisch-Nederlandse samenwerking. Op de schitterende hokken van Bert Van Den Berghe (Wortegem-Petegem, België) werden een veertigtal Hooymans-piepertjes geplaatst met het doel te excelleren op de Belgische ‘nationalen’, de vluchten van 400 tot 800km.

De recentste jaren vliegt Bert ontzettend hard op deze vluchten. Namen als Fyther, Gloria, Princess Gloria klinken bij iedereen wel bekend in de oren. Wat is er nu mooier om onze ‘Jonge Bliksem x Dirkje’ stam te testen op de eerlijkste vluchten die er zijn, op de hokken van een moderne topspeler met topduiven?

In Nederland hebben wij slechts vijf mogelijkheden de duiven te testen op de ‘dagfond’, in onze ogen de eerlijkste vluchten. De dagfond-afstanden variëren voor ons hier in Kerkdriel van ruim 500 tot ongeveer 625 km. Als we onze duiven verder willen testen kunnen we bijvoorbeeld naar een Bordeaux ZLU, maar dan spelen we al dik 800 km. Tussen de pakweg 600 en 800 km zit een groot gapend gat, en juist op dat vlak kunnen we onze duiven nu testen bij Van Den Berghe. We zijn ontzettend benieuwd en hebben het volste vertrouwen in onze duiven en de verzorging bij Bert (en zijn verzorgers Wim en Dirk).

Ook een mooi teken van wederzijds vertrouwen is de samenkweek die we doen met onze “Harry”, gekoppeld tegen de Nationaal winnares 2014 van Bert: “Princess Gloria” (snelste van meer dan 17.000 duiven). Een supermooie 100% Gaby duivin uit een zoon van “Neptunus” gekoppeld aan wonderduivin “Gloria”. We hopen er beide onze kolonies mee te upgraden!!

Laatste nieuws

Verpulverende uit

Vorige week voltooide Team Hooymans BE een stout...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com