Afgelopen zaterdag Africhting Minderhoud vervlogen

4 april 2016

Afgelopen zaterdag 2 april vloog onze Regio C een africhtingsvlucht vanuit Minderhoud (58km), onze club pakte deze kans aan om de kloksystemen (met nieuwe software) te testen. Komend weekend 9 april moet het immers allemaal vlekkeloos werken, want dan begint de Vitesse.

Onze voorbereiding voor deze africhtingsvlucht was niet uitgebreid te noemen. Onze weduwnaars waren 1x weggebracht (10km) en de weduwduivinnen waren zelfs helemaal niet afgericht vooraf gaande aan Minderhoud. De weersvoorspellingen waren echter super gunstig (veel zon en blauw in de lucht met leuke temperaturen) dat wij vonden deze kans op training niet te moeten laten schieten…dus vrijdagavond weer ‘als vanouds’ met de manden naar de club. Zo’n 70 doffers en 70 duivinnen werden ingemand.

De zaterdag liep qua weer niet zoals voorspeld. De lucht bleef dicht en er stond niet genoeg wind om ‘het open te blazen’. Uiteindelijk werden de duiven om 12:30 gelost met een licht zuid-oostelijk windje. Ruim drie kwartier later stonden onze eerste duiven op de klok (13:17). Ze waren er wat eerder maar zoals verwacht hadden ze niet veel haast om naar binnen te komen (begrijpen het spelletje nog niet). In de club hadden we de 2e tijd. Over de aankomsten mochten we niet klagen en aan het eind van de zaterdag waren er nog maar enkele die het thuisfront nog niet gevonden hadden. Al met al een leerzame ervaring voor onze vliegploeg en ondanks het ‘mindere’ weer toch een goed verlopen vlucht. Wat ons opviel aan deze vlucht is dat de doffers relatief beter kwamen dan de duivinnen. De oorzaak ligt waarschijnlijk aan de extra africhting van 10km die ze gehad hebben, of zou het liggen aan het feit dat we de doffers niet verduisteren en de duivinnen wel?
Ook een mooie constatering was dat we bij onze vroegste duiven een heel groot aantal jaarlingen gedraaid hebben.

Nu rust in de tent houden en de duiven op de Vitesse rustig aan het ‘spelletje’ aanleren. Komend weekend vliegen wij Asse-Zellik (120km), we hopen op mooi weer, maar voor iedereen betekend de term ‘mooi weer’ weer wat anders 🙂 .

Iedereen succes met de voorbereiding!

Laatste nieuws

Eerste dagfondvlu

Zaterdag 15 juni vervlogen we in Nederland de...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com