22 september

22 september 2023

Het seizoen zit erop. Op 8 september stonden voor ons zowel in Nederland als in België de laatste vluchten op het programma. In België sloten we in stijl af met de 1e Nationaal Chateauroux zoals eerder vermeld op onze website. In Nederland stonden er voor andere afdelingen een week nadien ook nog vluchten op het programma, maar voor onze afdeling was dit helaas niet het geval. Met name voor Team Hooymans NL wel jammer want de laatste weken waren de duiven flink op stoom met twee provinciale overwinningen in Afdeling 7 en een 1e grootmeester-titel. Team GPS wint op de laatste vlucht, NPO Lorris 470km, de 1e NPO van Afdeling 3 en dit was een prachtige referentie want de winnares is een kleinkind van “Harry Junior”.

In het laatste weekend voor ons, 8 september, stond 1 vlucht op het programma: Morlincourt (290km), voor zowel jonge duiven als natour.

Team Hooymans NL korfde 32 jonge duiven in en daarvan winnen 20 hun prijs: 6-12-13-14-17-29-32-33-etc.
Op de natour tegen 1.092 duiven wint Team Hooymans NL: 5-12-14-15-19-22-24-etc en 14 van de 16 duiven winnen prijs (88%) en dit was tevens 1e Grootmeester van Afdeling 7.

De eerste duif (5e van 1.092 duiven) is de 4-jaar oude duivin “Adella”, een fantastische dochter van New Harry die nu naar het kweekhok verhuist na jaren trouwe dienst. Ze won kopprijzen op alle vluchten en afstanden. Zie hieronder haar foto en stamkaart.

 

Voor het 2e jaar op rij is de 1e generaal asduif van onze regio de NL20-1608490 van Team Hooymans NL. Deze duivin, “Sister Olympic Lieke”, is een duif die zeer constant is en tevens met regelmaat een kopprijs wint. Zo won ze dit seizoen ondermeer een 3e Niergnies van 1.706 duiven, een 14e Morlincourt van 6.805 duiven en een 31e Nationaal Chateauroux van 10.456 duiven. Ook in haar vorige seizoenen wint ze prachtige kopprijzen en treedt ze in de voetsporen van haar oudere zus “Olympic Lieke”.  Een volle broer werd overigens vorig jaar 5e Nationaal Asduif Jong van België bij Team Hooymans WVL. Ze mag nu, samen met haar broer en zus, haar kweekwaarde gaan bewijzen op ons kweekhok. Wat een excellente vererver blijkt “New Harry” toch steeds te zijn, en uiteraard mogen we de moeder van deze duiven, “Dentist Lady” die we van Willem de Bruijn kregen, ook niet vergeten te benoemen. Hieronder ziet u de foto en stamkaart van “Sister Olympic Lieke”.

Ook op nationaal niveau presteerde bovenstaande duivin uitstekend en ze werd 8e asduif van Nederland dit seizoen in de Pipa Rankings. Hiervoor tellen de 12 beste vluchten van het seizoen en daarvan moeten er minimaal 2 behaald zijn op dagfond.

Team Hooymans NL bezet in de voorlopige tussenstand 3 plaatsen bij de top20 Asduiven van Nederland:
7e (kleindochter Olympic Lieke),
9e (sister Olympic Lieke)
14e (Love, kleindochter New Harry)
Gezien de 20 koppels oude duiven waar Team Hooymans NL mee speelt is dat een knap resultaat.

De 14e Nationaal asduif is de NL20-1608486 “Love”, een ongekend fijne duivin in de hand én de mand. Ze heeft een rits aan kopprijzen gewonnen en in de 3 seizoenen van haar carriere werd ze achtereenvolgend:

2021: 12e Nationaal asduif van Nederland (jaarlingen)
2022: 8e Nationaal asduif van Nederland
2023: 14e Nationaal asduif van Nederland

Ook zij mag nu haar waarde gaan laten zien op ons kweekhok want als je 3 jaar op rij bij de beste allround-duiven van Nederland behoort hoeft je niets meer te bewijzen ons inziens. Zie hieronder de foto en stamkaart van “Love”.

Het seizoen 2023 was voor ons in Kerkdriel wat wisselend qua resultaten en niet tot tevredenheid. Het positieve is dat we een prachtige ploeg jonge duiven hebben kunnen overhouden voor seizoen 2024. Allemaal jongen die voldoende vluchten gehad hebben met enkele malen 2 nachten mand voor de ervaring. Zowel jonge voor de dagfond als voor de fond/zlu vluchten. Voor de Fond/ZLU vluchten krijgen we ook nog extra aanvulling van kwaliteit in de vorm van de vliegploeg van Gerard van de Matten, die bij ons onder andere de leiding heeft over de fondploeg sinds deze zomer. Zijn vliegploeg van zijn thuisadres, Woudrichem, zijn we aan het overwennen naar Kerkdriel en zorgt voor een kwaliteitsinjectie waardoor we komend seizoen met een mooie ploeg de fondvluchten kunnen spelen.

Onze beste duif op de dagfond was “Beauty Tony”, NL20-1608326. Deze schitterende doffer won vorig jaar de 1e NPO Vierzon en 4e NPO La Ferte St. Aubin en dit jaar de 5e, 7e en 12e NPO. Als jaarling won hij ook al tweemaal de 19e NPO (Vierzon). Dit seizoen staat hij 7e Olympiadeduif Dagfond van Nederland en tevens 7e Nationaal asduif Dagfond (De Allerbeste FCI). “Beauty Tony” mag nu ook zijn waarde gaan bewijzen op het kweekhok. Zie hieronder de foto en stamkaart van Beauty Tony.

De jonge duiven en kwekers mogen nu lekker gaan ruien. Bij een aantal vliegduiven liggen nog jonge duiven (hoofdzakelijk van de beste kwekers zodat die op rust kunnen). De selectie is al grotendeels achter de rug en het vizier kan vooruit naar seizoen 2024, dat voor ons nu eigenlijk alweer is begonnen.

 

 

Laatste nieuws

13 november

November is alweer bijna halverwege en van lieverlee...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com