22 augustus: 2 regio overwinningen afgelopen weekend!

22 augustus 2023

In Nederland overheerst de angst in de duivensport: hitteprotocol bij 20 graden, vluchten verplaatsen naar een werkdag of inmanddata doorschuiven en dat alles op de laatste nipper. Je wordt er simpelweg niet goed van en ons jongeduivenspel heeft er danig onder te lijden. Het resulteert erin dat we nu, einde augustus, nog geen vlucht hebben gehad bóven de 300 kilometer. We zouden er nog veel meer over kunnen schrijven maar laten we dat maar niet doen. Het weer is niet te voorspellen (ook niet door een IWB of wie dan ook) en ons inziens moeten we ‘back to basic’: vliegprogramma aanhouden en als de dag van oorspronkelijke lossing geen mogelijkheden zijn om te lossen dan blijven we een nachtje overstaan. Gaan rijden met de duiven, vluchten inkorten, verplaatsen, enzovoorts, zorgt alleen maar voor (grote) onrust. Niet alleen onder de liefhebbers maar ook onder de duiven en daar lijden ze meer van dan dat ze er profijt van hebben (ondanks wellicht alle goede bedoelingen).

Gevolg van dit alles was dat we nu donderdagavond jonge duiven moesten inmanden voor Niergnies (230km), met lossing op vrijdag (pas om 13:00 uur met een oost-zuidoosten wind) en dat we zaterdagmiddag moesten inmanden voor de natour/late jongen voor Bierges (125km) met lossing op zondag. Oorspronkelijk stond er op het programma voor de zaterdag Pont St Maxence (340km) voor de jonge duiven (met 2 nachten mand) en Quievrain (190km) voor de natour (inmanden op vrijdag).

Wat wel mooi is, is dat beide vluchten gewonnen werden in de regio door een rechtstreeks Hooymans duifje!

Op Niergnies jonge duiven was het Familie Bambacht uit Hellouw die met de overwinning aan de haal ging, en een prachtige uitslag. Ze spelen met door ons gekweekte jonge duiven en behalen hiermee mooie successen, zoals de 1e Provinciaal Asduif Dagfond Afdeling 7 dit seizoen. Teunis, Addie, Mario en Angelique hadden hun jonge duiven in uitstekende conditie getuige de mooie uitslag: 1-2-4-19-20-22-29-38-39 tegen 1.569 jonge duiven (Regio Z3). De 5e in de regio was voor Team Hooymans NL.

Familie Bambacht, Hellouw

De 1e duif, 23/782 is een kleinkind van Brave Harry, Zus Harry, Golden Prince en Yolanthe. De 2e en 3e duif zijn beide kleinkinderen van New Harry. Zie stamkaarten hieronder.

 

Op zondag 20 augustus namen we deel aan nalijnvlucht Bierges. Hier was de winst voor Team Hooymans NL, 1e tegen 2.095 duiven. De uitslag was mooi met 1-6-14-15-23 met 20 duiven in concours. De winnende duif is een lichtkras duivin en volle zus van “Petra” (1e Nationaal Orleans bij Team GPS in 2022). Ze komt uit een ingeteelde zoon van “Beauty Harry” met een ingeteelde duivin naar “Stareye” welke ook moeder is van “June”, 1e Prov. Soissons van ruim 15.000 duiven.

Hieronder de stamkaart en de foto van de ouders van de winnares.

 

Laatste nieuws

Nieuwe catalogus

Onze nieuwe catalogus is online, met daarin actuele...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com