16 mei (1e midfond achter de rug)

16 mei 2023

Op deze stralende dinsdagochtend schrijven we dit stukje op onze site. De eerste midfondvlucht voor onze ploeg ligt weer achter de rug. Onze duiven werden pas om 11:30 gelost in Pont St. Maxence (337km) en achteraf was dit misschien niet de beste keuze, want een flink aantal duiven moest ergens een overnachting boeken om daags erop thuis te geraken. Bij ons valt het mee, al zijn we wel nog een topper kwijt. Wat ons wel opviel was de groene mest na thuiskomst en de ochtend erop, maar inmiddels lijken ze weer aardig hersteld. Brabant 2000 loste in Melun reeds in de ochtend en daar leek het wat vlotter te zijn gegaan.

Maandagochtend was het opnieuw Bossche Bollen eten want Team Hooymans NL pakte de cluboverwinning (tevens 2e van de regio en 4e provinciaal tegen 12.265 duiven) dus Christian was verplicht de bakker te bezoeken. Zijn duivin 21-1301616 (Kleindochter Olympic Lieke) pakte voor de 2e keer dit seizoen de eerste prijs. Als jonge duif won ze op een pittige Nanteuil (1.100 meter) een top10-NPO notering. Vaak blijkt dat op de midfond-jonge duivenvluchten die wat zwaarder verlopen, de betere duiven naar voren komen. De “New Harry” is zo’n duif bijvoorbeeld. Op een loodzware Sectorale jongeduivenvlucht vanuit Troyes (400km) met nipt 1.000 mpm zat hij ramvroeg en pakte top10 NPO terwijl hij nog maar op 3 oude pennen stond. De 1e NPO werd toen overigens gewonnen door de bekende combinatie Verbree uit Putten. Hun “Platino” was toen de NPO-winnaar, maar hij werd in zijn carriere als oude duif ook een topper. Platino werd als jaarling 8e Nationaal asduif en een jaar later als 2-jaarse 2e beste Doffer van Nederland! (Moeder van Platino is overigens een dochter van “James Bond”, superbroer van “Harry”…)

Op ons hok in Kerkdriel werden 117 duiven ingemand en 46 wonnen prijs.
Tegen 12.265 duiven beginnen we met 40-73-83-86 en onze 1e duif is de “109” welke reeds 2x top10 NPO op de dagfond won. Zijn vader is een dubbel kleinkind “Blue Brave” en zijn moeder is een dochter van “New Harry”. Onze 2e duif is kleinkind “Harry”, onze 3e is uit “Harry Junior” en onze vierde is kleinkind van zowel “Harry” als “New Harry”.

Hieronder de resultaten van de Nederlandse hokken:

 

Hieronder de foto van “Broken Wing”, de vader van de 21/616 die de 1e won voor Christian en tevens 4e van geheel Afdeling 7. “Broken Wing” was voor Team Hooymans NL een van de meest belovende jaarlingen in 2021 en pakte diverse kopprijzen, totdat hij op een vlucht achterbleef en enkele dagen later op karakter naar huis kwam met een gebroken vleugel. Onvoorstelbaar wat er soms aan doorzettingsvermogen in een duif zit!

 

Wat ook leuk is om te vermelden is dat Team Hooymans BE weer een dubbele overwinning pakt, dit keer vanaf de HaFovlucht Sermaises (388 kilomter). Tegen 1.290 duiven wint Gregory de 1e en 2e prijs.
De 1e duif is een kleinkind van zowel “Harry” als “New Harry” en de 2e duif is een kleinkind van “New Harry x Alexia”.  Wat wel spijtig is, is dat er problemen waren met de stroomvoorziening voor de antennes. Anders had de uitslag er wellicht nog wat beter uitgezien. De volledige ploeg inclusief marathon duiven zaten in de mand, die drukten het prijspercentage wat maar de duiven komen steeds beter in hun doen. Uitkijken naar de nationaals!

Laatste nieuws

Eerste dagfondvlu

Zaterdag 15 juni vervlogen we in Nederland de...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com