1 Februari

1 februari 2023

De eerste maand van het jaar zit er al weer op. De liefhebbers van het programmaspel 100-700km hebben inmiddels allemaal al wel jongen gekweekt of zijn aan het kweken.

Bij ons is de eerste ronde ook naar Gregory, Team Hooymans BE, Mol en komt de 2e ronde bijna uit.
Een verlegde tussenronde is geringd en die duiven zitten inmiddels weer op verse eieren. De tweede ronde gaat naar Wout, Team Hooymans WVL Desselgem. Onze weduwduivinnen in Kerkdriel zijn ook gekoppeld en zitten op eieren. Hieronder komen eitjes van de kwekers te liggen. Collega Silviu komt deze maand weer terug in Nederland na zijn winterstop in Roemeniƫ en zal vanaf dan ook de weduwnaars gaan koppelen. De ZLU-duiven zitten ook gescheiden en deze zijn vrijwel de hele winter periode los geweest, in tegenstelling tot de programma-duiven. Volop activiteit dus op en rond Hooymans Pigeons en aan alles is te merken dat het vliegseizoen weer gaat kriebelen.

Enige tijd geleden bezocht de bekende darter Michael van Gerwen, alias “Mighty Mike” ons. Hij is zoals bekend Ć©Ć©n van de allerbeste darters ter wereld en heeft een mega-palmares. MVG heeft onze duiven en hokken bekeken en zijn favoriete duif was de NL19-1022606 welke recentelijk naar het kweekhok verhuisd is. De “606” is gespeeld door Christian – Team Hooymans NL Wijk en Aalburg en was een topper. In 2021 was hij de generaal duifkampioen van de regio en tevens duifkampioen dagfond van de regio. Een zeer constante vlieger die eigenlijk ook vluchten met wat meer afstand nodig had van boven de 700 kilometer. Deze taaie rakker heet vanaf nuĀ  “Mighty Mike” en daar was Michael van Gerwen het helemaal mee eens, getuige de onderstaande foto.

“Mighty Mike” is een volle broer van “Peter” welke bij Team Hooymans NL ook een exceptionele vlieger was. Hij werd in 2022 tevens vader van de 8e Finale in Golden Algarve, Portugal en stond toen gepaard aan ‘zus Eva”. Eerder in 2022 stond hij gepaard aan “Zus Dion Harry” en kweekte toen de NL22/091 die bij Team Hooymans BE de 3e Nationaal-Zone Argenton won tegen 2.250 duiven.

Hieronder de foto’s van de broers “Mighty Mike” en “Peter”

Hieronder de afstammingen

Laatste nieuws

22 september

Het seizoen zit erop. Op 8 september stonden...

Agenda

HOOYMANS PIGEONS


Noordbeemderweg 2
5331 LG Kerkdriel

T: +31 (0)612 393 614
info@hooymanspigeons.com